Време за юргани: 5 причини да изберете вълнена завивка

Време е за нов юрган и се чудите защо всички говорят за чудесата на вълнените завивки?

Няма да повярвате, но вълната поддържа сърдечната честота по-ниска по време на сън. А по-ниската сърдечна честота означава, че спящият се намира в по-дълбок и по-спокоен сън.

Изследване, проведено в Политехническия институт на Уелс показва, че вълнените влакна не само поддържат кожата по-суха, а и понижават сърдечната честота. Това се наблюдавало при всички изследвани, спящи с вълнени завивки. Спящите с друг вид завивки в рамките на изследването или запазвали или повишавали сърдечната си честота.

Това е само един от начините, чрез които вълната подобрява съня, здравето и качеството на живот. Ето още 5 причини да заложите на вълнена завивка за здрав сън още този сезон!

#1 Вълнените завивки са изключително дишащи и не спарват

За разлика от синтетичните завивки, вълнените завивки са силно дишащи. С тях спокойно можете да забравите за твърде горещите нощи и за среднощните изпотявания. Пълнежът от вълнена вата и естествените материи, с които е обгърнат ще пропуснат излишната топлина и влага през тях, а вие ще се радвате на сух и дълбок сън.

#2 Вълната поддържа оптимална температура на тялото по време на сън

Задържаме дълбоката фаза на съня по-дълго, когато спим обгърнати във вълна, показва проучване на департамента за изследване на съня на университета в Сидни. А най-прекият път към вълнената прегръдка е вълнената завивка.

„Вълната помага на телата ни да регулират температурата си като ни позволява да продължим да спим по-дълбоко в зоната на температурен комфорт,” потвърждава професор Чин Мой Чоу от университета в Сидни.  Така, регулирайки температурата, вълната поддържа топло през зимата и хладно през лятото.

#3 Вълната естествено отблъсква акарите

Може да се каже, че вълната е един от най-големите врагове на акарите. Това е така поради няколко причини. Една от тях е самата структура на вълненото влакно. Вълната не задържа влагата и не спарва, а това я прави непривлекателна среда за развитието на акари.

#4 Вълнените завивки са хипоалергенни

Поради устойчивостта си към акари вълната е изключително подходяща за хора, страдащи от алергия към прахови акари. Освен това вълната не е благоприятна среда за развитието на всякакви бактерии, включително и плесен.

За разлика от пухените заавивки и пухеното спално бельо, вълненето спално бельо не е алергенно и е подходящо и за новородени. Вълната е материал подходящ за страдащи от астма, твърдят от аоциацията Allergy Standards Limited (ASL).

 #5 Вълната е устойчива и биоразградима

Какво се случва в края на жизнения цикъл на синтетичните завивки? Те се озовават на депото, в океана, в гората и стоят там десетилетия, допринасяйки за глобалното замърсяване на околната среда.

Вълнените завивки Home of Wool са съставени от вълнена вата и изцяло естествени материи, които в края на живота си могат дори да подхранят зеленчуковите ви лехи, дарявайки ги със ценни вещества, докато се разлагат в земята. Според най-новите проучвания вълната е изцяло биоразградима и във водна среда.

А колко издъражт вълнените завивки? Гарантираме, че при правилна грижа ще даряват със здрав сън поне едно поколение.

 

Купете сега

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *