Време за юргани: 5 причини да изберете вълнена завивка

Време е за нов юрган и се чудите защо всички говорят за чудесата на вълнените завивки?

Няма да повярвате, но вълната поддържа сърдечната честота по-ниска по време на сън. А по-ниската сърдечна честота означава, че спящият се намира в по-дълбок и по-спокоен сън.

Изследване, проведено в Политехническия институт на Уелс показва, че вълнените влакна не само поддържат кожата по-суха, а и понижават сърдечната честота. Това се наблюдавало при всички изследвани, спящи с вълнени завивки. Спящите с друг вид завивки в рамките на изследването или запазвали или повишавали сърдечната си честота.

Това е само един от начините, чрез които вълната подобрява съня, здравето и качеството на живот. Ето още 5 причини да заложите на вълнена завивка за здрав сън още този сезон!

#1 Вълнените завивки са изключително дишащи и не спарват

За разлика от синтетичните завивки, вълнените завивки са силно дишащи. С тях спокойно можете да забравите за твърде горещите нощи и за среднощните изпотявания. Пълнежът от вълнена вата и естествените материи, с които е обгърнат ще пропуснат излишната топлина и влага през тях, а вие ще се радвате на сух и дълбок сън.

#2 Вълната поддържа оптимална температура на тялото по време на сън

Задържаме дълбоката фаза на съня по-дълго, когато спим обгърнати във вълна, показва проучване на департамента за изследване на съня на университета в Сидни. А най-прекият път към вълнената прегръдка е вълнената завивка.

„Вълната помага на телата ни да регулират температурата си като ни позволява да продължим да спим по-дълбоко в зоната на температурен комфорт,” потвърждава професор Чин Мой Чоу от университета в Сидни.  Така, регулирайки температурата, вълната поддържа топло през зимата и хладно през лятото.

#3 Вълната естествено отблъсква акарите

Може да се каже, че вълната е един от най-големите врагове на акарите. Това е така поради няколко причини. Една от тях е самата структура на вълненото влакно. Вълната не задържа влагата и не спарва, а това я прави непривлекателна среда за развитието на акари.

#4 Вълнените завивки са хипоалергенни

Поради устойчивостта си към акари вълната е изключително подходяща за хора, страдащи от алергия към прахови акари. Освен това вълната не е благоприятна среда за развитието на всякакви бактерии, включително и плесен.

За разлика от пухените заавивки и пухеното спално бельо, вълненето спално бельо не е алергенно и е подходящо и за новородени. Вълната е материал подходящ за страдащи от астма, твърдят от аоциацията Allergy Standards Limited (ASL).

 #5 Вълната е устойчива и биоразградима

Какво се случва в края на жизнения цикъл на синтетичните завивки? Те се озовават на депото, в океана, в гората и стоят там десетилетия, допринасяйки за глобалното замърсяване на околната среда.

Вълнените завивки Home of Wool са съставени от вълнена вата и изцяло естествени материи, които в края на живота си могат дори да подхранят зеленчуковите ви лехи, дарявайки ги със ценни вещества, докато се разлагат в земята. Според най-новите проучвания вълната е изцяло биоразградима и във водна среда.

А колко издъражт вълнените завивки? Гарантираме, че при правилна грижа ще даряват със здрав сън поне едно поколение.

 

Купете сега

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *