Изберете правилния плат

Нашите материи са напълно естествени и по този начин предлагат високо абсорбиране на влага. Не съдържат никакви химикали, не са избелвани или боядисвани (с изключение на платовете с райета), а културите не са били третирани с пестициди и фунгициди. Въпреки това те не са “сертифицирани органични“.

 

Може да разгледате сертифицираните ни платове тук:

 

Сертификатът показва, че платът е тестван за вредни вещества и отговаря на определени човешко-екологични изисквания на стандарт, установен понастоящем за детски артикули.

Кликнете върху линка на всеки плат, за да намерите повече информация за него и снимка на цвета и текстурата му.

Нашите платове са меки на допир, но не прекалено меки като химически обработените платове.

 

Ленът е най-отблъскващия мръсотия и един от най-издръжливите. Колкото по-високо е съдържанието на лен, толкова по-траен и лесен за поддържане чиста е плата. Това прави изделията от лен подходящи за използване директно на пода. Ленът е чудесен избор и за употреба на открито.

 

Вълната е невероятна за регулиране на телесната температура и влагата. Поддържа хладно през лятото и топло през зимата. Вълнените влакна имат естествено влагоустойчивост, което предотвратява задържането на влага в плата. Самата вълнена тъкан е много водоотблъскваща, но ланолирането преди употреба и след всяко пране наистина я прави водоустойчива. Естествено потиска плесента, има антимикробни свойства и отблъсква домашните акари.