Естествени материали за по-добра медитация

Обръщате внимание на това, с което се храните. Грижите се за своето физическо, емоционално и психическо благополучие. Медитирате редовно и правите йога, за да укрепите духа и мускулите си, за да подобрите гъвкавостта и живота си. Фокусът върху здравето е прекрасен и води до още по-добри резултатити ако се разшири освен върху правилното хранене и физическата активност и върху продуктите, които използвате за постигане на вътрешен мир, психическо благосъстояние и физическо здраве.

Помощниците в медитацията

Можете да медитирате навсякъде. Всичко, от което се нуждаете, е малко пространство, където можете да седнете с изправен гръб и кръстосани крака. Разбира се, всеки, който някога се е опитвал да медитира, докато седи на студен бетонен или твърд дървен под, знае колко трудно може да се постигне това състояние на спокойствие и съсредоточаване.

Неудобно е. Студът от пода прониква в костите и мускулите ви. В крайна сметка това води до болки в гърба и напрежение в раменете.

Възглавницата за медитация може да ви помогне да медитирате, като същевременно не позволява на физическия свят да привлича вниманието и да разваля комфорта ви. Комплект възглавници от Забутон и Зафу може да бъде идеалният вариант за вашите нужди.

„Разбира се, някои възглавници за медитация са по-добри от други.”

Home of Wool zafu natural yoga cushion with natural wool filling - handle detail with model

Конвенционалните възглавници за медитация

С нарастващата популярност на практикуването на йога и медитация, можете да намерите постелки за йога и възглавници за медитация почти навсякъде. Въпреки това, повечето от тях няма да бъдат най-правилния избор. Те са направени със синтетични материали и токсични химикали.

Всичко това може да има дълбоки последици за здравето ви. Летливите органични съединения могат да причинят симптоми, вариращи от задух до гадене, дразнене на очите, носа и гърлото.

Купуването на продукт, който може да ви причини вреда, докато целта ви е да бъдете здрави, няма особен смисъл. Все пак има решение. Можете да заобиколите отрицателните последици за здравето от синтетичните материали с възглавница за медитация от вълна.

Home of Wool Вълнени възглавници за медитация Зафу и Забутон (9)

Защо вълна?

Всъщност има няколко основни причини, поради които трябва да обмислите възможността за изцяло натурални вълнени възглавници за медитация.

 • Една от причините е, че вълната е изцяло естествен материал. Той не излъчва летливи органични съединения в околната среда, които да влошават и здравето ви. Вълната е 100% биоразградима, което означава, че не само е добра опция за вашето тяло и ум, но е полезно и за околната среда. Освен това вълната е и изцяло възобновяем материал.
 • Вълнените влакна осигуряват ненадмината опора. За разлика от възглавниците от пяна, вълната е твърда, но същевременно поддържаща. Това ще гарантира, че вашата възглавница от вълна ще държи гръбнака и бедрата ви изправнени и в правилна стойка, като същевременно ще осигури ненадминат комфорт.
 • Синтетиката в дома, от която са съставени и мемори пяната и синтетичната вата често се превръщат в развъдник на бактерии и често след усилена употреба синтетичните продукти излъчват неприятни миризма. Вълната, от своя страна, е както антимикробна, така и антибактериална. Тя е изключително дишащ материал и можете да бъдете сигурни, че домът ви ще бъде в безопасност от лоши аромати.
 • С правилния производител на възглавници за медитация, вие ще имате избор от тъкани, за да сте сигурни, че получавате индивидуално решение. Памукът е добър избор ако търсите издържливост. Ленът е една от най-дълготрайните матери, а освен това е и устойчив към петна, което е изключително важно, тъй като възглавниците за медитация се ползват на пода.

Вълнените възглавници за медитация – Зафу или Забутон могат да да бъдат идеалното решение, за подобряването на вашето здраве и благосъстояние чрез медитация и йога. Възглавниците от естествени материали и пълнеж от вълна поддържат по-добро физическо и психическо здраве, като премахват летливите органични съединения и токсичните химикали. Осигуряват добра подкрепа по време на медитация и ви помагат да живеете живота такъв, какъвто желаете! Здрав и смислен.

Купете сега

 • Home of Wool Вълнени възглавници за медитация Зафу и ЗабутонHome of Wool Вълнени възглавници за медитация Зафу и Забутон (8)
  522 лв.645 лв.

  Седнете удобно и се фокусирайте. Вашата медитация може да започне.

  Насладете се на комфортна медитация без никакви притеснения с тези ръчно изработени изцяло натурални вълнени възглавници за медитация с възможност за пълна персонализация. Вълната осигурява необходимата опора за правилна позиция на тялото благодарение на пружиниращата структурата на влакната си.

  Лесна за поддръжка, красива и изработена с изключително качетвени материали тази възглавница със сигурност ще се превърне в любима част от вашите ритуали.

  Вълната е хипоалергенна и подходяща както за новородени, така и за хора, страдащи от алергии и множествена химична чувствителност (MCS). Устойчива е на плесен и прахови акари. Антимикробна и антибактериална е.

  Възглавницата е изработена без никакви химикали и синтетика.

  100% биоразградим продукт, изработен с устойчиви и възобновяеми материали.

  РАЗМЕР ЗАФУ: Диаметър: 30 см x Височина: 12 см
  РАЗМЕР ЗАБУТОН: 69 x 84 x 5 см

  Select options This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
 • Home of Wool Вълнена цилиндрична възглавница за йогаHome of Wool Вълнена цилиндрична възглавница за йога с модел
  Цени от 238 лв

  [et_button title="Персонализирайте продукта" style="solid rounded" color="custom" align="center" color_custom="#F26450" text_color_custom="#ffffff" link="url:%23configurator"]
   
  Изцяло натурални и изработени без токсични химикали и без Летливи органични съединения (ЛОС). Хипоалергенни и подходящи както за новородени, така и за хора, страдащи от алергии и множествена химична чувствителност (MCS). Устойчиви на плесен и прахови акари. Пълнежът от вълнa e естествен забавител на горенето, а освен това е антимикробен и антибактериален.

  100% биоразградим продукт, изработен с устойчиви и възобновяеми материали.

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1686232221755-3eac998a-bb98"][vc_column_text]

  • Свалящ се калъф за лесна поддръжка.
  • Вътрешен калъф от 100% Органичен памук.
  • Цип, който ви позволява да регулирате височината и твърдостта на възглавницата спрямо вашите предпочитания.
  • Дръжка.

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

 • Home of Wool Постелка за упражненияHome of Wool Постелка за упражнения (2)
  Цени от 198 лв

  [et_button title="Персонализирайте продукта" style="solid rounded" color="custom" align="center" color_custom="#F26450" text_color_custom="#ffffff" link="url:%23configurator"]
   
  Насладете се на ежедневните ритуали в грижа за себе си с тази ръчно изработена изцяло натурална вълнена подложка за упражнения.

  Лесна за поддръжка и изработена с изключително качетвени материали.

  Вълната е хипоалергенна и подходяща както за новородени, така и за хора, страдащи от алергии и множествена химична чувствителност (MCS). Устойчива е на плесен и прахови акари. Антимикробна и антибактериална е. 100% биоразградим продукт, изработен с устойчиви и възобновяеми материали.

  Възглавницата е изработена без никакви химикали и синтетика.

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1686909295833-a5a2d4ab-bf47"][vc_column_text]

  • Свалящ се калъф за лесна поддръжка.
  • Вътрешен калъф от 100% Органичен памук.
  • Пълнеж от 100% вълнена вата в 2 пласта по 300 г/м2 и 1 пласт от 400 г/м2.
  • Цип по дългата страна на вътрешния калъф за регулиране на пълнежа от вата.
  • Дебелина – 3 см.

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

 • Home of Wool Йога МатHome of Wool Йога Мат - колаж от цветовете
  Цени от 366 лв

  [et_button title="Персонализирайте продукта" style="solid rounded" color="custom" align="center" color_custom="#F26450" text_color_custom="#ffffff" link="url:%23configurator"]
   
  Насладете се на ежедневните ритуали в грижа за себе си с този ръчно изработен изцяло натурален вълнен йога мат.

  Лесен за поддръжка и изработен с изключително качетвени материали.

  Вълната е хипоалергенна и подходяща както за новородени, така и за хора, страдащи от алергии и множествена химична чувствителност (MCS). Устойчива е на плесен и прахови акари. Антимикробна и антибактериална е.

  Подложката е изработена без никакви химикали и синтетика.

  100% биоразградим продукт, изработен с устойчиви и възобновяеми материали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *