🐑

Неповторимо качество на съня за оптимално развитие

🐑

Предпазва децата ви от вредни химикали и техните изпарения (ЛОС)

🐑

Драстично намалява риска от алергии

🐑

Комфортен сън без потене през нощта

🐑

Развива правилна стойка и перфектно поддържа тялото по време на сън

🐑

Естествени материали, на които можете да се доверите

детска стая с натурални вълнени изделия

Здравословна среда за сън и игра

Нашите продукти са направени само и единствено от естествени материали. Те не съдържат никакви синтетични материи, нито пък са пръскани с токсични химикали. Това ги прави изключително подходящи за бебета и деца. Позволете на детето ви да расте, играе и спи в здравословна среда без органични летливи съединения (ЛОС), забавители на горене и химикали. Използвайки само платове, сертифицирани по GOTs и OEKO-TEX, и пълнеж от натурална вълна, нашите занаятчии ръчно ще изработят всичко необходимо за вашето дете изцяло по поръчка.

Нежни и чисти

Вълната е изключително дишаща материя, която перфектно отделя влагата. Нейната нежна и безопасна повърхност е силно антибактериална и резистентна към плесен. Това я прави чудесен избор за най-малките, тъй като не спарва, предпазва от потене и по естествен начин се запазва чиста от бактерии.

деца играещи на пейка с вълнена възглавница
дете играещо във кошара с вълнен матрак

Без риск от алергии

Вълната не позволява развитието на вредни акари и по този начин може да предпази децата ви от астма, алергии и най-различни дихателни проблеми. Благодарение на хипоалергенните си качества, вълната и естествените платове осигуряват безопасна и здравословна среда дори и на най-чувствителните бебета. 

Изработени за по-светло бъдеще

Вълната е биоразградим, екологичен и устойчив материал, който ще осигури по-здравословно бъдеще за децата ни. Благодарение на нашите практики за нулев отпадък, изделията, които изработваме, имат минимален екологичен отпечатък и предлагат несравнимо качество и трайност.

детска ръка върху вълнен матрак

Довериха ни се повече от 12000 семейства

Получихме над 2500 5-звездни отзива

Не бях сигурна, че имаме нужда от такава възглавница (за споделен сън) и доста се чудих преди да я купя, но сега съм много щастлива, че го направих. Бебка спи между мен и мъжа ми и се чувства много добре. Усещаме къде точно се намира и я пазим, а и сега мъжа ми се включва по-често в грижите през нощта. Чудесен продукт!

Кристина Ванчева

Супер е, че има хора като вас, които създават чисти продукти и работят с и устойчиви материали. Вълната е супер яка материя с безброй качества и се надявам повече хора да си припомнят колко ценни са благата на природата! С помощта на това чувалче и нашата Калина вече знае това!

Александър Г.

Получих тази пелена като подарък и така научих за Home of wool и ателието им. Винаги съм търсела чисти продукти, когато става дума за храна и козметика, но не се бях замисляла колко синтетична е средата у дома. Тук в сайта намерих много полезна информация, и вече съм убедена, че постепенно ще заменя всички тези химически продукти, които ни заобикалят вкъщи с естесвени такива. Няма нищо по-важно от здравето! Купувайте натурални продукти и бъдете здрави!

Милена

Обожавам това топончино! Ползваме го непрекъснато и го носим навсякъде с нас. Наистина високо качество на изработкатаа и материалите. Благодарности и очаквайте още поръчки от нас! 😊

М. Живкова

Матракът пристигна в перфектно състояние и вече няколко дни синът ми спи на него. Високо качество на изработка и материали, вижда се, че всичко е внимателно подбрано. 5 звезди за визията и старанието. Поздрави и успехи!

Стоян Костов

Имате въпроси?

Всички материали и тъкани, с които изработваме изделията си, са изцяло естествени, без никакви химикали, избелители и багрила (с изключение на тъканите с райета, в които са вплетени цветни влакна), синтетика. Пълнежът от вълна и почти всички платове са сертифицирани по Oeko-Tex или GOTS стандарт.

Ателието ни е базирано в София, където на ръка сътворяваме всяко изделие.

Докато продължителността на живот на един конвенционален матрак е между 7 и 10 години, или поне така твърдят повечето производители, с надеждата след този период да имате нужда от нов, то животът на вълнения матрак е много по-продължителен.

Истината е, че вълненият матрак може да бъде с вас и да ви служи изключително добре, дарявайки ви със здрав сън в продължение на 30, 40, 50 и повече години, стига и вие да полагате необходимата грижа за него.

Изработката на по-малките артикули отнема 4-6 работни дни, а на по-големите – 7-10 работни дни. Можем и да приоритизираме вашата поръчка за изпълнение в рамките на 3 работни дни.

Ние изработваме всички наши продукти по поръчка, така че можем да ги изпълним в размера и формата, от които се нуждаете. Свържете се с нас, за да обсъдим подробностите по вашата заявка.

Предлагаме безплатна доставка до вашата врата за всички поръчки в България и по целия свят.

Вълната, с която изработваме изделията си, взимаме от българска фабрика, която изкупува и пере вълна от български и европейски стада с екологично и традиционно животновъдство. Стадата са малки и средно големи, където отношението към овцете е хуманно. Порочни практики като мулезиране не се допускат и никога не са били прилагани върху овцете, отглеждани в България и Европейския съюз. Животните се хранят с характерните за тях треви, билки и храстовидни растения.

логота на Oeko-Tex и GOTS сертификати
 • Home of Wool Вълнен матрак за детска кошараHome of Wool Вълнен матрак за детска кошара - характеристики
  Цени от 644 лв

  Най-добрият здравословен матрак за деца, съчетаващ ръчна изработка и луксозен комфорт. Вълненият матрак дарява детето с необходимите опора и удобство по време на сън.

  Вълната е изключително дишащ материал и осигурява несравним контрол на температурата и влагата във всеки сезон. Държи хладно през лятото и топло през зимата за по-продължителен и по-дълбок сън. Вълнените матраци Home of Wool са изработени без химикали и синтетика, включително забавители на горенето и лепила, за да може вашите деца да са в безопасност от токсините, отделящи се от тях.

  Вълната е натурално резистентна към акари, плесен, микроби и бактерии. Не отделя токсични газове и Летливи органични съединения (ЛОС). Тя е хипоалергенна и подходяща както за новородени, така и за хора страдащи от различни алергии и чувствителност към химикали.

  Използвайте като възглавница за пода, щом детето надрасне леглото си.

  100% биоразградим продукт, за използването на който са използвани само и единствено устойчиви и възобновяеми материали.

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1686231971484-3685d658-a44c"][vc_column_text]

  • Плитко прошиване, за равна повърхност на матрака.
  • Минавайки през целия матрак, ръчните прошивки (копчета) с ленен конец държат вълната на място.
  • Издръжливи ципове по страните за регулиране на пълнежа от вълна.
  • Безплатен комплект за поддръжка.

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

 • Home of Wool Вълнен протектор за детско леглоHome of Wool Вълнен протектор за детско легло с ластици
  Цени от 83 лв

  Подарете по-спокоен сън на детето си докато защитавате матрака от нощни инциденти с този изцяло натурален протектор. Вълнената материя е едновременно плътна и невероятно мека за максимален комфорт. Изработен от вълнена материя с устойчивост на петна, плесен и прах, протекторът може да бъде и ланолизиран, за да стане непромокаем.

  Вълненият протектор е хипоалергенен, биоразградим и не е третиран с избелващи продукти, багрила и химикали.

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1686124585685-759bdd8a-92ec"][vc_column_text]

  • Ластици за прикрепяне към матрака.

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

 • Home of Wool Вълнена кръгла постелка за играHome of Wool вълнена постелка за игра - с дете
  Цени от 231 лв

  Осигурете комфорт и безопасност за вас и за бебето с тази ръчно изработена постелка за игра.

  Вълната е изключително дишащ материал и поддържа хладно през лятото и топло през зимата. Отделя влагата изключително бързо и не спарва.

  Тя е хипоалергенна и подходяща както за новородени, така и за хора, страдащи от алергии и множествена химична чувствителност (MCS). Устойчива е на плесен и прахови акари. Антимикробна и антибактериална е.

  Изработена без никакви химикали и синтетика, включително забавители на горенето и лепила, постелката осигурява безопасна среда за детето.

  Бихме могли да изработим в различни размери и форма по поръчка.

  Предлагаме и свалящ се калъф за по-лесна поддръжка.

  100% биоразградим продукт, изработен с устойчиви и възобновяеми материали.

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1686124527753-3b7096f9-db2c"][vc_column_text]

  • Вътрешен калъф от 100% органичен памук, ръчно прошит с ленен конец, който държи пълнежа на място.
  • Свалящ се калъф за по-лесна поддръжка.
  • Пълнеж от 100% вълнена вата в 2 пласта от 300 г/м2 и 1 плат от 400 г/м2.
  • Цип.
  • Дебелина 3 см

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

 • Home of Wool Изцяло натурално вълнено детско Монтесори леглоHome of Wool Изцяло натурално вълнено детско Монтесори легло (2)
  Цени от 908 лв

  Най-добрият здравословен матрак за деца, съчетаващ ръчна изработка и луксозен комфорт. Вълненият матрак дарява детето с необходимите опора и удобство по време на сън.

  Вълната е изключително дишащ материал и осигурява несравним контрол на температурата и влагата във всеки сезон. Държи хладно през лятото и топло през зимата за по-продължителен и по-дълбок сън. Вълнените матраци Home of Wool са изработени без химикали и синтетика, включително забавители на горенето и лепила, за да може вашите деца да са в безопасност от токсините, отделящи се от тях.

  Вълната е натурално резистентна към акари, плесен, микроби и бактерии. Не отделя токсични газове и Летливи органични съединения (ЛОС). Тя е хипоалергенна и подходяща както за новородени, така и за хора страдащи от различни алергии и чувствителност към химикали.

  Използвайте като възглавница за пода, щом детето надрасне леглото си.

  100% биоразградим продукт, за използването на който са използвани само и единствено устойчиви и възобновяеми материали.

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1686231195105-76527511-bb1d"][vc_column_text]

  • Плитко прошиване за равна повърхност и мини фитил за по-структуриран вид на матрака.
  • Издръжливи ципове по страните за регулиране на пълнежа от вълна.
  • Минавайки през целия матрак, ръчните прошивки (копчета) с ленен конец държат вълната на място.
  • Бордове с височина 25 см.
  • Свалящ се калъф на бордовете за по-лесна поддръжка.
  • Скрити ципове на всеки борд, за премахване на калъфите за пране.
  • Вътрешни калъфи от 100% Органичен памук
  • Безплатен комплект за поддръжка.

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

  Подарък към всяко Монтесори легло – Монтесори кутия с платове

 • Home of Wool Органична детска палатка с дете
  491 лв.

  Вълната е хипоалергенна и подходяща както за новородени, така и за хора, страдащи от алергии и множествена химична чувствителност (MCS). Устойчива е на плесен и прахови акари. Антимикробна и антибактериална е. Изключително дишащ материал.

  Изработен без никакви химикали и синтетика, включително забавители на горенето и лепила, обиколникът осигурява безопасна среда за детето.

  Бихме могли да изработим в различни размери и форма по поръчка.

  100% биоразградим продукт, изработен с устойчиви и възобновяеми материали.

  РАЗМЕР: 100 x 100 х 110 см