Често задавани въпроси

ПОРЪЧКИ

Ателието ни е базирано в София, където на ръка сътворяваме всяко изделие.

Изработката на по-малките артикули отнема приблизително 10 работни дни. В зависимост от текущото натоварване, времето на изработка може да варира с няколко дни.

Можем да приоритизираме вашата поръчка за изпълнение в рамките на 3 работни дни. Моля, свържете се с нас и ние ще ви изпратим линк, за да направите вашата бърза поръчка. Такса: 25% от цената на продукта.

Не бихме препродали върнат продукт, ще го дарим.

ПЕРСОНАЛИЗАЦИИ

Не таксуваме допълнително за персонализиране на поръчките. Изчисляваме всяка цена в зависимост от размера и формата на всеки артикул, избора на платове и необходимото количество вълна.

Ние изработваме всички наши продукти по поръчка, така че можем да ги изпълним в размера и формата, от които се нуждаете. Свържете се с нас, за да обсъдим подробностите по вашата заявка.

ПЛАЩАНИЯ

Защитаваме всяка отделна покупка с помощта на технологията за криптиране на Secure Socket Layer (SSL). Данните на кредитната ви карта, както и личната ви информация, са защитени.

Приемаме: кредитни и дебитни карти, PayPal и банкови преводи.

Банкови преводи: Ако предпочитате да платите чрез банков превод, имайте предвид, че всички такси за транзакците трябва да бъдат покрити от клиента. За банковите ни данни, моля изпратете ни съобщение. Ще започнем да работим по поръчката ви веднага щом цялата сумата по поръчката бъде получена. В случаите, в които се налага ще изпратим допълнителна фактура за евентуални разлики в получената от нас сума поради валутни курсове или банкови такси.

Плащане на вноски: Можем да разделим плащането на няколко вноски без лихва. Изпратете ни съобщение за подробности. Поръчката ще бъде изпратена веднага щом получим пълната сума.

В Home Of Wool изработваме всички изделия изцяло на ръка и специално за всеки клиент. Затова е нужно да приемем плащането, преди да започнем работа по продукта.

ПЛАТОВЕ & МАТЕРИАЛИ

Всички материали и тъкани, с които изработваме изделията си, са изцяло естествени, без никакви химикали, избелители и багрила (с изключение на тъканите с райета, в които са вплетени цветни влакна), синтетика. Пълнежът от вълна и почти всички платове са сертифицирани по Oeko-Tex или GOTS стандарт.

Сертификатът Oeko-Tex:

  • Тества крайния продукт за вредни вещества (химикали, пестициди и др.) и доказва, че той отговаря на човешко-екологичните изисквания на стандарта.
  • Версията на придобития сертификат отговаря на най-стриктните изисквания за сертифициране безопасността на продуктите при употреба от бебета.

Сертификатът GOTS (Global Organic Textile Standard):

  • Също удостоверява, че в продуктите няма химикали и синтетика.
  • Контролира целия селскостопански процес от посяването до реколтата, регулира употребата на вода, строго ограничава употребата на химически торове и пестициди, за да бъде минимизиран риска от замърсяване на околната среда. Ако продуктът има животински произход, сертификатът GOTS регулира начинът, по който животните биват отглеждани и хранени, като потвърждава, че храната им е биологична и че разполагат с големи пространства на открито.
  • Потвърждава етичното отношение към хората, работещи в съоръженията, като гарантира и справедливо заплащане за работата им.

Може да закупите платове, вълна и вата тук.

OEKO-TEX STANDARD 100

Сертификатът Oeko-Tex STANDARD 100 гарантира, че крайният продукт не съдържа никакви вредни за човешкото здраве химикали. Всяко парче текстил се тества за над 100 вида опасни вещества, като то бива проверено и сертифицирано от независима трета страна. Oeko-Tex STANDARD 100 текстилът е напълно подходящ за възрастни, деца, бебета и хора с чувствителност към химикали.

GOTS certificate logoGOTS (Global Organic Textile Standard)

Глобалният стандарт за органичен текстил (GOTS) гарантира 100% свободни от химикали добив, производство, търговия и краен продукт. Текстилът е тестван за всички опасни вещества, следвайки списъка за Международни забранени ограничените вещества. Веригата на производството следва отговорни бизнес и трудови практики за справедливо заплащане и етично отношение към служителите. Всички аспекти на производството, включително устойчивото снабдяване и хуманното отношение към животните, се проверяват и сертифицират от независима трета страна. Подходящ за възрастни, деца и бебета, органичният (GOTS) текстил също е напълно безопасен за хора с чувствителност към химикали.

Не. Основната ни цел е да предлагаме напълно чисти продукти без химикали. Вълната е естествено огнеустойчива без добавените химикали, които забавят горенето, често срещани в конвенционалните матраци. Ето защо пожарникарите носят вълнени униформи, а производителите на естествени спални принадлежности използват вълна в своите продукти, за да отговарят на противопожарните изисквания.

Вълнените ни изделия ще пристигнат при вас напълно чисти и без каквито и да било насекоми. Въпреки това, както с всичко направено от вълна, молците могат да бъдат привлечени към нея. Вълната се уврежда не от възрастните молци, а от ларвите на молците и килимните бръмбари.

Ако сте забелязали молци в дома си или имате активно заразяване, горещо ви съветваме да не купувате вълнени изделия, преди първо да премахнете инфекцията. Ако видите молци, които летят в къщата ви, те най-вероятно не са молци за дрехи, а от вида, който заразява брашно и зърна. Дрешните молци не обичат светлина и обикновено се крият, така че може никога да не ги видите. Рядко атакуват често използвани предмети, по-скоро предпочитат тези, които са опаковани и скрити, особено ако по тях има петна от храна или други атрактивни аромати.

Молците и бръмбарите могат да преминат през изключително тесни пространства. Ако трябва да съхранявате вълнен продукт, съветваме да използвате затварящи се пластмасови торбички или пластмасови кутии. Увийте изделието в чист памук, за да го предпазите от конденз.

ЕКОЛОГИЧНА ОТГОВОРНОСТ

Вълната, с която изработваме изделията си, взимаме от българска фабрика, която изкупува и пере вълна от български и европейски стада с екологично и традиционно животновъдство. Стадата са малки и средно големи, където отношението към овцете е хуманно. Порочни практики като мулезиране не се допускат и никога не са били прилагани върху овцете, отглеждани в България и Европейския съюз. Животните се хранят с характерните за тях треви, билки и храстовидни растения.

Изпрана, вълната се тества отрицателна за наличие на химикали за придобиване на сертификат Oeko-Tex. Предлагаме и органични вълна и вълнена вата, удостоверени с GOTS сертификат.

Имате други въпроси? Ще се радваме да отговорим!

Свържете се с нас