Всичките ни продукти са изработени от възможно най-чистите материали, което ги прави подходящи както за хора, страдащи от различни алергии, така и за тези наши клиенти, които имат непоносимост и/или чувствителност към химикали.

Произходът на суровините, които използваме, е от изключително значение за нас. В това се крие и основната цел на работата ни – да създаваме продукти, които са от напълно естествен произход. Без да правим никакви компромиси!

Вълна

Взимаме нашата вълна от българска фабрика, в която суровата вълна е измита с Foryl-LN – биоразградимо миещо средство без APEO, произведено от Pulcra Chemicals GmbH и одобрено от Global Organic Textile Standard (GOTS) – Версия 4.0.

Нашата вълна не е избелвана, карбонизирана или боядисана. Има издаден сертификат стандарт Oeko-Tex 100 за покриване на човешко-екологичните условия и качество на продуктите за бебета.

Овчата вълна е съставена от естествени влакна със сложна физико-химична структура, които не могат да бъдат изкуствено произведени. Имат натурална къдрава структура, на която дължим еластичността, плътността и меката опора на вълната. Поради тези специфики, тя има и още много предимства:

  • Екологично устойчива – Вълната е много устойчив материал, тъй като овцете не са масово отглеждани. Също така е възобновяема – след отрязването, продължава да расте естествено. Вълната е биоразградима и при попадане в почвата отделя важни хранителни вещества за нея. Ако инвестирате в ръчно изработено вълнено одеяло или матрак, и полагате правилните грижи за него, никога няма да се наложи да го изхвърлите и ще го предадете на следващите поколения.
  • Хипоалергенна – Домашните акари виреят в топлата, влажна среда, в която спите всяка вечер. Aкарите са най-голямата причина за алергии и здравословни проблеми, сред които и астма. Тъй като вълната е хипоалергенна и устойчива на домашни акари, вълнените изделия за сън са прекрасна алтернатива на пуха и синтетиката.
  • Огнеупорна – Вълната е натурално огнеустойчива, без никакви добавени химикали, които обикновено се използват в материалите, ползвани за изработка на спално бельо, най-вече в САЩ. Това е причината пожарникарите да носят вълнени униформи, а производителите на натурални спални изделия за сън използват вълна за своите продукти, за да отговарят на изискванията за огнеустойчивост.
  • Регулира температурата – Вълнените дрехи са удобни за носене във всички климатични зони. Вълната поддържа хладно през лятото и топло през зимата и е щит за всички атмосферни условия!
  • Водоотблъскваща – Вълнените влакна имат водоотблъскващ външен слой, който обгражда всяко влакно, покривайки го както керемидите – покрив. Водата бива отблъсквана, но влагата се абсорбира и това помага за регулацията на температурата. Вълната задържа външната влага далеч от кожата и абсорбира изпотяването, като по този начин поддържа тялото топло и сухо. Ето защо вълнените изделия за сън са идеални за хора, които се потят докато спят.
  • Свръхлек изолатор – Вълната има отлични свойства на изолатор и едно от най-високите съотношения на изолация към тегло от всички натурални или изкуствени влакна. Това качество спомага за задържане на оптималната телесна топлина.
  • Устойчива на плесен – Вълнените влакна имат естествено влагоустойчиво свойство, което предотвратява задържането на влага в тъканта. Освен че поддържа кожата суха, това качество също естествено спира развитието на плесен. Вълната има и естествени антимикробни свойства, тъй като бактериите се привличат към гладки положително заредени повърхности като тези на синтетичните влакна, а не от люспестата, неутрално заредена повърхност на вълненото влакно. Проучвания направени в болници показват, че бактериалните колонии са най-често срещани в памучните чаршафи, докато трудно се намират в одеялата от мерино вълна, подложени на същите условия.
  • Намалява миризмата на тялото – Повечето синтетични влакна всъщност увеличават миризмата на тялото, защото създават среда за размножаване на бактерии. Уникалната структура на вълната не позволява натрупването на миризми по тялото, така че спокойно можете да носите едни и същи вълнени чорапи в продължение на дни.
  • Издръжлива – Нейната издръжливост и здравина идват от факта, че влакната могат да бъдат прегънати 20 000 пъти, преди да се счупят. Памукът се чупи след 3200, а изкуствената коприна след само 75 прегъвания.

Вълнен плат

Нашият естествен вълнен плат се произвежда от българска и вносна вълна. Не е третиран с белина, багрила или други химикали. Притежава всички страхотни качества, които може да предложи естествената вълна, като например екологична устойчивост, подобряване на съня, абсорбиране на влагата от тялото, регулиране на телесната температура. Това е дишаща, хипоалергенна, устойчива на домашни акари и плесен материя. Платът е сертифициран е по стандарт Oeko-Tex 100.

Ленен плат

Нашият Ленен плат е произведен в Литва и е сертифициран по стандарта Oeko-Tex Standard 100. Лененото спално бельо се счита за луксозно навсякъде по света. Ленът има богата история, която датира от древен Египет. Някога символ на светлина и чистота, от него се правят меки и леки тъкани с изключителна здравина, идеални за спално бельо и калъфи, които оставят телата ни да дишат. Лененото спално бельо е два пъти по-здраво от памучното и може да издържи десетилетия, което го прави много добра инвестиция. Ленът е екологичен материал – няма част от растението, която да не бива оползотворявана, не само за изработката на ленен плат, но и по други начини.

Лененият плат има лек масажиращ ефект, тъй като материята не е идеално гладка и така стимулира притока на кръв и подпомага релаксацията. Притежава антибактериални качества – потиска бактерии, гъбички и микрофлора, което прави тъканта идеална за хора с алергии.

Спалното бельо от лен има висока пропускливост на въздух и топлопроводимост – това означава, че е дишаща материя, която топли през зимата и държи хладно през лятото.

Ленът може да абсорбира до 20% от теглото си във влага преди да го усетите като мокър. По този начин, винаги имате приятно, свежо и прохладно усещане при докосване или спане. Той е антистатичен и дори може да помогне за омекотяване на кожата поради естествения pH баланс.

Ленът издържа на петна както никоя друга материя, така че е много лесно да се поддържа чист. Това е най-здравата ни материя, така че е една от предпочитаните за матраци за възрастни.

По нетретирания лен се вижда естествената преплитаща се текстура на плата. Неговият естествен цвят варира между нюанси на слонова кост, екрю, светлокафяво или сиво. Сивкавият или кафяв тон на лена придава автентичен вид на всеки декор.

Вълна

Вълната ни не е избелвана, карбонизирана или боядисвана. Има издаден сертификат съгласно Oeko-Tex Standard 100 за изпълнение на човешко-екологичните изисквания, точно установени за бебешките продукти.

Научете повече

GOTS сертифицирана вълна

Внимателно подбираме вълната си и е възможно най-чиста от химикали, бои, токсини, за да бъде подходяща за хора с алергии.

Научете повече

100% Вълнен плат

Този вълнен плат е изработен от българска и вносна вълна. Не е третиран с белина, багрила или други химикали. Сертифициран е съгласно Oeko-Tex Standard 100 за изпълнение на човешко-екологичните изисквания, точно установени за бебешките продукти.

Научете повече

100% Памук (лек, неизбелван)

Нашият неизбелван лек памучен плат е произведен в Турция. Лека и естествено хипоалергенна, тази памучна тъкан е много универсална и е идеална за вътрешни калъфки.

Научете повече

100% Памук (тежък, неизбелван, Oeko-Tex сертифициран)

Нашият тежък памучен плат е произведен в България и има сертификат съгласно Oeko-Tex Standard 100.

Научете повече

100% Памук (лек, GOTS certified)

Нашият лек памучен плат е GOTS® сертифициран.

Научете повече

100% Памук (тежък, GOTS сертифициран)

Нашият тежък памучен плат е GOTS® сертифициран.

Научете повече

100% Ленен плат

Лененият ни плат е произведен в Литва и има сертификат съгласно Oeko-Tex Standard 100. Ленът има богата история, която датира от древен Египет. Лененото спалното бельо е два пъти по-трайно от памучното и може да издържи десетилетия, което го прави много добра инвестиция.

Научете повече

100% Лен, средно тегло

Лененият ни плат със средно тегло е произведен в Литва и има сертификат съгласно Oeko-Tex Standard 100. Ленът има богата история, която датира от древен Египет. Лененото спалното бельо е два пъти по-трайно от памучното и може да издържи десетилетия, което го прави много добра инвестиция.

Научете повече

100% Зебло

Структурата на тъканта е подобна на канап, но няма неговия характерен мирис и не предизвиква сърбеж. Платът е 100% натурален, не е обработван с химикали или бои.

Научете повече

49% Лен / 51% Памук

Платът от 49% лен / 51% памучна смес е произведен в България. Ленът се внася от Франция. Материята не е обработвана с химикали и покрития. Ето защо НЕ е идеално гладка и се мачка. Платът е устойчив на петна. Не е желателно да се пере и трябва да се пази от пряка слънчева светлина.

Научете повече

50% Лен / 50 Памук

Платът от 50% лен / 50% памук е произведен в Литва и има сертификат Oeko-Tex Standard 100. Абсолютно чист и натурален, не е обработван с никакви химикали или бои.

Научете повече

59% Лен / 41% Памук

Платът от 59% лен / 41% памук е произведен в Литва и има сертификат Oeko-Tex Standard 100. Материята е по-тънка, дишаща и е идеална за по-малки изделия като възглавници, калъфки за възглавници и бебешки продукти.

Научете повече

62% Лен / 38% Памук

Платът от 62% лен / 38% памук е произведен в Литва и е Oeko-Tex сертифициран. Структурата му е подобна на зебло, но няма неговия характерен мирис и не предизвиква сърбеж. Много подходящ за тапицерия, възглавници и матраци за възрастни.

Научете повече

100% Лен с тънки сиви райета

Този плат е произведен в Литва и има сертификат съгласно Oeko-Tex Standard 100. Не е обработван с химикали. Цветът е вплетен.

Научете повече

100% Лен с тънки червени райета

Този плат е произведен в Литва и има сертификат съгласно Oeko-Tex Standard 100. Не е обработван с химикали. Цветът е вплетен.

Научете повече

100% Лен със сини райета

Този плат е произведен в Литва и има сертификат съгласно Oeko-Tex Standard 100. Не е обработван с химикали. Цветът е вплетен.

Научете повече

100% Лен с червени райета

Този плат е произведен в Литва и има сертификат съгласно Oeko-Tex Standard 100. Не е обработван с химикали. Цветът е вплетен.

Научете повече

100% Лен с черни райета

Този плат е произведен в Литва и има сертификат съгласно Oeko-Tex Standard 100. Не е обработван с химикали. Цветът е вплетен.

Научете повече

100% Лен със сиви райета

Този плат е произведен в Литва и има сертификат съгласно Oeko-Tex Standard 100. Не е обработван с химикали. Цветът е вплетен.

Научете повече

Няма продукти в количката.