Скритите опасности в детските легла

Пожелавайки на децата си Лека нощ! и завивайки ги в креватчето им, най-вероятно мислите, че те са в безопасност, защитени в дома ви. Между тях и заплахите от външния свят има заключени врати и здрави стени. Опасностите обаче са и вътре. За съжаление точно детските легла могат да влошат здравето на детето ви, бидейки източник на опасност заради летливите органични съединения и заради химикалите, с които се обработват мебелите и матраците за да бъдат резистентни на акари, молци, за да бъдат антиалергенни и издържливи. Безопасните матраци за бебета и деца могат да намалят тези рискове.

Опасните летливи органични съединения (ЛОС) в детската стая

В България и Европа към матраците не се добавят задължителните в САЩ забавители на горенето, но въпреки това традиционните детски легла могат да бъдат опасни за здравето на детето ви.

Летливите органични съединения (ЛОС) се отделят като газове от синтетичните материали, използвани за направата на мебели, включително матраци и спално бельо. С тях се свързват състояния като:

 • Дефицит на вниманието
 • Дразнене на гърлото и носа
 • Дразнене на очите
 • Затруднено дишане
 • Безброй алергии
 • По-слаба имунна система
 • Гадене
 • Хормонални проблеми

Летливите органични съединения са почти навсякъде. Те са особено известни с присъствието си в боите и в лепилата, но можете да ги намерите в козметиката, дезодорантите, домашното обзавеждане. За съжаление летливите органични съединения могат да бъдат намерени и в матраците, възглавниците и завивките в спалнята.

Излагането на летливи органични съединения може да доведе до краткосрочно и дългосрочно въздействие върху здравето на вашето дете, като се започне от раздразнение на очите, носа и гърлото.

Токсичните газове могат да причинят затруднено дишане и гадене, както и да увредят централната нервна система.

Да защитим децата

Конвенционалните детски легла крият скрити заплахи за здравето на вашето дете. За щастие, има начини, по които можете да защитите децата си, като гарантирате, че те получават спокойния сън, който им е необходим за добро здраве и развитие. На пазара съществуват и безопасни матраци за бебета. Това, което трябва да запомните е да избягвате синтетичните материали.

Вълната не отделя опасни химични съединения и благодарение на естественото покритие от ланолин не пламва и е единственият материал за спално бельо, който в страни като САЩ по закон не се нуждае от химически забавители на горенето, за да устои на пожар.

Детските матраци, възглавници и завивки от вълна и естествени материали премахват скритите заплахи, породени от летливите органични съединения. Вълната предлага комфорт и издържливост, като същевременно осигурява на вашето дете безопасната среда, от която се нуждае, за да расте и да процъфтява, защитено от ненужните химически материали, влагани в традиционните матраци и продукти за спалня.

Купете сега

 • Home of Wool Вълнен матрак за STOKKE Sleepi Junior, Bed или Mini размер леглоHome of Wool Вълнен матрак за STOKKE Sleepi Junior, Bed или Mini размер легло- Stokke Junior
  306.00 лв.999.00 лв.

  Най-добрият здравословен матрак за деца, съчетаващ ръчна изработка и луксозен комфорт. Вълненият матрак дарява детето с необходимите опора и удобство по време на сън.

  Вълната е изключително дишащ материал и осигурява несравним контрол на температурата и влагата във всеки сезон. Държи хладно през лятото и топло през зимата за по-продължителен и по-дълбок сън. Вълнените матраци Home of Wool са изработени без химикали и синтетика, включително забавители на горенето и лепила, за да може вашите деца да са в безопасност от токсините, отделящи се от тях.

  Вълната е натурално резистентна към акари, плесен, микроби и бактерии. Не отделя токсични газове и Летливи органични съединения (ЛОС). Тя е хипоалергенна и подходяща както за новородени, така и за хора страдащи от различни алергии и чувствителност към химикали.

  Използвайте като възглавница за пода, щом детето надрасне леглото си.

  100% биоразградим продукт, за използването на който са използвани само и единствено устойчиви и възобновяеми материали.

  Изберете вашите предпочитания от полетата по-долу, за да калкулирате цената:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *