Топ 5 необходими покупки за спалнята и детската стая при появата на бебето

Home of Wool Baby on Board Top 5 Pregnancy & Nursery Bedroom Essentials

Не усложнявайте нещата излишно

Подготовката за появата на новия член в семейството може да бъде предизвикателство. Младите родители често не знаят какво ги очаква и трябва да вземат доста решения без да имат необходимия опит. Изобилието от стоки и услуги е меко казано плашещо! Съществуват многобройни списъци с информация за това какво трябва да подготвим. На пазара излизат все повече и повече нови продукти. А инстинктът ни да предоставим най-доброто на детето ни ни кара да желаем да имаме всичко.

Пазаруването и подготовката на бебешкия кът вкъщи често се оказва фрустриращо занимание. Всички искаме осигурим най-доброто за началото на новия живот. Но как да разберем коя бебешка количка е най-добрата? Или какъв тип помпа за кърма ще работи най-добре за нас. Или дали изобщо се нуждаем от такава? Какво ще кажете за овлажнителя за въздух, уреда за загряване на бутилката на бебето и биберона?

Истината е, че бебетата не се нуждаят много. В началото нямат нужда от нищо повече от всеотдаен родител.

Този всеотдаен родител обаче със сигурност ще има нужда от помощ, за да оцелее. Топлата супа, донесена от приятел би направила чудеса.

А ако скоро ще бъдете родител, ето нашия списък с 5-те задължителни покупки за бременността и за първите месеци след раждането. Уверяваме ви, че изпълнението му е лесно, защото ако има един страхотен съвет, който да работи за всички във всяка ситуация, то той е да се придържате към простичките неща.

1. Възглавница за бременност

Възглавницата за бременност наистина върши чудеса за бременните жени. Тя е техният спасител, особено през третия триместър, когато сънят обикновено се превръща в неосъществима мечта или заради неспокойните крака, или заради крампи на краката, или заради досадните киселини и рефлукс.

Дами, нямате идея колко по-добре ще се чувствате с възглавница за бременни под завивката. Тя ще поддържа главата, раменете и гърба ви, докато спите. Възглавницата за бременни ще окаже необходимата подкрепа и на коремчето. По този начин сънят ще стане поне малко по-лесен в третия триместър.

Най-голямото предимство на възглавницата за бременни е, че макар да поддържа гърба и гърдите ви, тя ще облекчи до голяма степен симптомите на Синдрома на неспокойните крака, от който страда всяка трета бременна жена.

Синдромът на неспокойните крака всъщност е смущаващо, неудобно и сърбящо усещане, което се трансформира в постоянен и неконтролируем порив да движите краката си. Много често симптомите се облекчават в момента, в който обгърнете възглавницата за бременни с крака. Така тя ще поддържа краката така, че да не се засягат голяма част от невроните, предизвикващи неспокойните крака. Това със сигурност ще подобри съня ви. Разбира се, ако това не помогне и усещанията и неудобството са упорити, желателно е да се консултирате с вашия лекар.

Има различни видове възглавници за бременни. Възглавницата с U-образна форма и тази със С-образна форма са най-популярни сред бременните. Освен страхотната подкрепа за цялото тяло, възглавниците за бременни на Home of Wool ще регулират телесната ви температура. Те са пълни с естествена вълна, за да ви топлят през зимата и да поддържат приятна и хладна температура през летните месеци на вашата бременност.

2. Тензухени и бархетни пелени

Е, това е страхотна покупка! Колкото повече, толкова по-добре. Никога не можете да имате твърде много пелени от бархет и тензух.

Те могат да бъдат използвани по страшно много начини. Можете да ги използвате, за да избършете върнатото мляко, за да се прикриете, докато кърмите на публично място, така че бебето да не се разсейва и да държи фокуса си върху храненето и да забърсвате бебето след всеки освежаващ душ. Платовете от бархет и тензух лесно могат да се превърнат в сенник за количката или за прозореца на колата. С малко повече умения тензухената пелена може да се завърже и като защитна шапка от слънцето за вашето малко дете.

Ще се изненадате колко полезни биха могли да бъдат пелените.

Home of Wool Вълнена пелена за изписване с копринена панделка

3. Дишащо спално бельо

Постарайте се да избегнете синтетиката когато се подготвяте за спалнята на вашето бебе. Заложете на естествени и дишащи детски матраци, чаршафи, одеяла и юрганчета. Заложете на естествени завивки и подложки за количката и за столчето за колата, за да избегнете изпотяването и обривите, които следват от него.

Добър вариант за детското креватче би бил спалният чувал.

Когато избирате спалното бельо за бебето, имайте предвид безопасността. В леглото на бебето не трябва да има свободно движещи се и излишни вещи. Матракът трябва да е твърд и плътно да приляга в леглото. Правилата важат и за количката, за столчето за кола и за всяко място, на което бебето ще прекарва доста време.

4. Възглавница за кърмене

Нейно Величество Възглавницата за кърмене ще бъде до вас, за да направи живота ви гладък и лесен.

Изключително универсална с многобройните си предимства и приложения, възглавницата за кърмене е незаменима за всеки нов родител.

Помощ при кърмене

Трудно може да се опише помощта, която възглавницата за кърмене оказва на младата майка. Тя дава необходимата подкрепа, както на майката, така и на детето по време на кърмене. А самото то, в началото, е наистина голямо предизвикателство: като да се научиш да караш колело. Възможно е да бъде доста трудно в началото.

Възглавница за кърмене със сигурност ще помогне и на майката и на бебето овладеят този танц за двама с много по-малко болка. Ще помогне за постигането на правилната стойка, привеждайки мъничкото бебе до нивото на гърдата на майката, като по този начин ще позволи правилното позициониране и захващане, за да се осъществи кърменето по безболезнен начин. Възглавницата за кърмене ще намали напрежението в ръцете, шията, раменете и гърба на майката.

Правилната стойка при кърмене е от голямо значение, имайки предвид каква част от времето в денонощието ще бъдете ангажирани с хранене на бебето.

Помощ при храненето от бутилка

Възглавниците за кърмене имат своите ползи не само за кърмещите майки. Можете да използвате възглавница за кърмене, за да храните и бебето и от шише. С опората от възглавницата и татковците ще участват в храненето с лекота.

Възглавницата за кърмене може да се използва и за игра и за опора на бебето докато се учи да стои седнало само.

Бебетата растат и се учат наистина бързо. След няколко месеца вероятно няма да ви е необходима допълнителна подкрепа, за да храните детето си с лекота. Кърменето вече ще е умение, което сте усвоили до съвършенство и ритуал, на който се радвате и вие, и вашето бебе. Възглавницата за кърмене обаче, ще бъде с вас и за да подкрепи стремежа на бебето за изследване на света.

Повечето възглавници за кърмене на пазара биха били подходящи за поддръжка на бебето докато стои по корем и изследва света, докато играе и докато се учи да стои седнало.

Кърменето може да бъде наистина трудно в началото. И често ще включва и много изпотяване. Това е ново умение както за майката, така и за бебето и е нормално да бъде трудно и да ви е горещо, докато го практикувате. И понеже в началото кърменето е по-скоро като усилено физическо упражнение е желателно възглавницата, която ще ви помага в това начинание да бъде изработена с изцяло дишащи материи и пълнеж. Напълнена с изцяло естествена вълна и обгърната от натурални материи като памук, лен или коприна, нашата възглавница за кърмене ще регулира температурата и на майката и на бебето като им позволява да стоят удобно и комфортно в прегръдките си.

5. Маса за повиване

Да, можете да сменяте памперси и да правите ежедневните ритуали с масажи и упражнения за бебето преди лягане и на леглото, но това няма да е най-добрата алтернатива за вас, за гърба и кръста ви след раждането. Подходящата на височина маса за сменяне на пелени е изключително важна, за да ви спести неудобството при всички тези ритуали.

Масата за повиване би бил и далеч по-предпочитаният вариант за инцидентите по време на смяна на пелените.

Искате ли да знаете още едно предимство на масата за смяна на пелени?

Времето лети толкова бързо, че скоро ще забравите колко мъничко е било вашето вързопче радост. Ритуалите преди лягане са чудесно време да направите снимка на вашето бебе, за да си спомняте тези моменти. По една снимка всяка вечер, заснета от един и същ ъгъл. След няколко месеца или година – подредете ги в галерия. Резултатът би бил чудесен спомен от времето, в което сънят никога не е бил достатъчен.

И не забравяйте, че в началото бебето ви се нуждае единствено от мляко, от вас и от чиста среда, за да расте здраво и да процъфтява.

 • home of wool Вълнена С-образна възглавница за бременниHome of Wool Вълнена С-образна възглавница за бременни (3)
  Цени от 544 лв

  [et_button title="Персонализирайте продукта" style="solid rounded" color="custom" align="center" color_custom="#F26450" text_color_custom="#ffffff" link="url:%23configurator"]
   
  Насладете се на възстановяващ и комфортен сън дори по време на бременността чрез тази поддържаща изцяло натурална вълнена възглавница. Възглавницата е лесна за поддръжка, красива и изработена с изключително качествени материали.

  Пълнежът може да се регулира, така че възглавницата да бъде най-удобна за вас, дарявайки ви с необходимата опора по време на сън. Вълната регулира телесната температура, поддържайки топло през зимата и хладно през лятото. Отделя влагата бързо и не спарва.

  Вълната е хипоалергенна и подходяща както за новородени, така и за хора, страдащи от алергии и множествена химична чувствителност (MCS). Устойчива е на плесен и прахови акари. Антимикробна и антибактериална е. Без никакви химикали и синтетика.

  100% биоразградим продукт, изработен с устойчиви и възобновяеми материали.

  РАЗМЕР: 152.4 x 63.5 x 18 см

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true" style="flat"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1686123201061-1cfefa92-d401"][vc_column_text]

  • Свалящ се калъф за лесна поддръжка.
  • Вътрешен калъф от 100% Органичен памук.
  • Цип за регулиране на пълнежа от вълна.

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

 • Home of Wool Вълнена U-образна възглавница за бременниHome of Wool Вълнена U-образна възглавница за бременни 2
  Цени от 668 лв

  [et_button title="Персонализирайте продукта" style="solid rounded" color="custom" align="center" color_custom="#F26450" text_color_custom="#ffffff" link="url:%23configurator"]
   
  Насладете се на възстановяващ и комфортен сън дори по време на бременността чрез тази поддържаща изцяло натурална вълнена възглавница. Възглавницата е лесна за поддръжка, красива и изработена с изключително качествени материали.

  Пълнежът може да се регулира, така че възглавницата да бъде най-удобна за вас, дарявайки ви с необходимата опора по време на сън. Вълната регулира телесната температура, поддържайки топло през зимата и хладно през лятото. Отделя влагата бързо и не спарва.

  Вълната е хипоалергенна и подходяща както за новородени, така и за хора, страдащи от алергии и множествена химична чувствителност (MCS). Устойчива е на плесен и прахови акари. Антимикробна и антибактериална е. Без никакви химикали и синтетика.

  100% биоразградим продукт, изработен с устойчиви и възобновяеми материали.

  РАЗМЕР: 88.9 x 129.5 см

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true" style="flat"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1686123201061-1cfefa92-d401"][vc_column_text]

  • Свалящ се калъф за лесна поддръжка.
  • Вътрешен калъф от 100% Органичен памук.
  • Цип за регулиране на пълнежа от вълна.

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

 • Home of Wool Вълнена подложка за повиванеHome of Wool Вълнена подложка за повиване- характеристики
  Цени от 216 лв

  [et_button title="Персонализирайте продукта" style="solid rounded" color="custom" align="center" color_custom="#F26450" text_color_custom="#ffffff" link="url:%23configurator"]
   
  Осигурете комфорт и безопасност за вас и за бебето с тази ръчно изработена възглавница за смяна на пелени.

  Пълнежът от вълна осигурява стабилна опора, но и усещане за мекота.

  Вълната е изключително дишащ материал и поддържа хладно през лятото и топло през зимата. Отделя влагата изключително бързо и не спарва.

  Тя е хипоалергенна и подходяща както за новородени, така и за хора, страдащи от алергии и множествена химична чувствителност (MCS). Устойчива е на плесен и прахови акари. Антимикробна и антибактериална е.

  Изработена без никакви химикали и синтетика, включително забавители на горенето и лепила, подложката осигурява безопасна среда за детето.

  Бихме могли да изработим в различни размери и форма по поръчка.

  100% биоразградим продукт, изработен с устойчиви и възобновяеми материали.

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1686124431079-6c6a071c-b951"][vc_column_text]

  • Перящ се калъф.
  • Вътрешен калъф от 100% Органичен памук.
  • Бордове, които пазят бебето: височина 10 см х 8 см ширина
  • Пълнеж от 100% вълна в бордовете.
  • Пълнеж от 100% Вълнена вата в 1 пласт от 400 г/м2 в средната част.

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

 • Home of Wool Вълнена възглавница за кърмене със сваляща се калъфкаHome of Wool Вълнена възглавница за кърмене със сваляща се калъфка
  Цени от 178 лв

  [et_button title="Персонализирайте продукта" style="solid rounded" color="custom" align="center" color_custom="#F26450" text_color_custom="#ffffff" link="url:%23configurator"]
   
  Осигурете комфорт и безопасност за вас и за бебето с тази ръчно изработена възглавница за кърмене.

  Пълнежът от вълна осигурява стабилна опора, но и усещане за мекота. Вълната е изключително дишащ материал и поддържа хладно през лятото и топло през зимата. Отделя влагата изключително бързо и не спарва.

  Тя е хипоалергенна и подходяща както за новородени, така и за хора, страдащи от алергии и множествена химична чувствителност (MCS). Устойчива е на плесен и прахови акари. Антимикробна и антибактериална е. 100% биоразградим продукт, изработен с устойчиви и възобновяеми материали.

  Изработена без никакви химикали и синтетика, включително забавители на горенето и лепила, тази възглавница за кърмене осигурява безопасна среда за детето.

  Бихме могли да изработим в различни размери и форма по поръчка. Предлагаме и опционален свалящ се калъф за по-лесна поддръжка.

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1686123846377-95875ddb-8610"][vc_column_text]

  • Цип за регулиране на вълната.

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

 • Home of Wool Бебешко чувалче за спанеHome of Wool бебешко чувалче за спане - с бебе (2)
  Цени от 238 лв

  Това изцяло вълнено спално чувалче е създадено, за да накара вашето бебе да се чувства прегърнато и в безопасност. Може да сте спокойни, че детето ви ще бъде топло, но не прекалено топло през цялата нощ. Вълнената ни материя е мека, но много плътна. Може да се пере в пералня.

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true" style="flat"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1686123201061-1cfefa92-d401"][vc_column_text]

  • Капаче на ципа за допълнителна защита.

  ДЪЛЖИНИ:

  • 70 см – Възраст 0-6 месеца, Височина новородено- 70 см
  • 90 см – Възраст 6-18 месеца, Височина 70-90 см
  • 110 см – Възраст 18-36 месеца, Височина 90-110 см
  • 130 см – Възраст 3-6 години, Височина 110-130 см

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *