Защо вълна?

Вълнен килим с дълга нишкаВълнен матракВълнена възглавница за спанеВълнена възглавница за табла за легло със свалящ се калъфВълнен диван със свалящ се калъф
Вълнена цилиндрична възглавницаВътрешна декоративна вълнена възглавница
Вълнен обиколник за кошара
Вълнена възглавница с копчета
Вълнено одеяло от Мерино вълна

Често в стремежа си към по-добър сън и по-добро здраве се обръщаме към матраци, изработени от синтетични материали като латекс и мемори пяна. Въпреки че тези опции могат да бъдат безспорно удобни, те имат и някои недостатъци, които не трябва да бъдат пренебрегвани. Ако някога сте разопаковали собственоръчно нов синтетичен матрак, то знаете от първа ръка за вредните, предизвикващи главоболие изпарения, отделящи се от него.

А знаете ли, че можете да си спестите главоболията както в краткосрочен, така и в дългосрочен план?

Възможно ли е вълненият матрак да подобри съня и здравето ни? Може ли вълната да се използва за направата на здрав матрак? Това са въпросите, на които ще потърсим отговори в следващите редове.

Може ли вълната наистина да се използва за направата на матраци?

Да! Всъщност вълната е материал, който се използва за направата на матраци от векове. Тя създава твърд, поддържащ матрак, който ви помага да се насладите на дълбок спокоен сън без никакви вредни химикали и токсини. Без летливи органични съединения, които влияят по неблагоприятен начин на здравето.

Предимствата на вълнения матрак

Защо да предпочетем вълнения матрак пред конвенционалния матрак от мемори пяна и латекс? Какви са качествата, които само вълната може да предложи?

 • Вълната не съдържа токсини и не отделя летливи органични съединения:

Вълната не отделя летливи органични съединения, които са свързани с неприятни състояния като дразнене на очите и гърлото, главоболие, умора, замаяност, гадене, алергии.

 • Вълната е съставена от изключително дишащи влакна, а един от любопитните факти е, че вълната и продуктите от вълна намаляват телесната миризма:

Повечето синтетични влакна всъщност увеличават телесната миризма, защото създават среда за размножаване на бактерии. Уникалната структура на вълната не позволява натрупването на миризми по тялото, така че да можете да носите същите чорапи в продължение на дни.

 • Вълненият матрак осигурява изключителна опора на тялото по време на сън:

Една от причините, поради които мемори пяната е толкова популярна като материал за изграждане на матрак, е способността й да поддържа тялото, без да създава отделни точки на натиск, оформяйки се по извивките на тялото и осигурявайки опора на най-необходимите места. Вълната е в състояние да постигне същата поддръжка и да дава опора на тялото по неподражаем начин, така както мемори пяната, но без изпускането на вредни газове и токсини. Вълненият матрак разпределя теглото ви, премахвайки точките на натиск, помагайки за успокояване на болките в ставите.

 • Вълнените матраци са изцяло биоразградими:

Конвенционалните матраци са изработени или от комбинация от естествени и синтетични материали или от изцяло синтетични такива. Всички те са обработени с химикали. Превърнали се в отпадък те ще се разграждат стотици, а дори и хиляди години, замърсявайки околната среда. Вълнените матраци, от друга страна, са напълно естествени и биоразградими, предлагащи ползи за околната среда. Вълната също е напълно възобновяем ресурс.

 • Вълната е ненадминат регулатор на телесната температура:

Един от проблемите, с които всички често се сблъскваме по време на сън е намирането на идеалната температура за непрекъснат и ползотворен сън. Или ни е твърде горещо или твърде студено. Вълната помага за регулиране на телесната ви температура, като поддържа хладно през лятото и топло през зимата.

 • Вълната е здравословният избор:

Вълната е не само естествен материал, но е и по-здравословна за вас и вашето семейство от която и да било друга синтетична алтернатива. Вълната отблъсква праховите акари, тя е хипоалергенна и антибактериална.

 • Вълната и вълненият матрак са изключително издържливи:

Знаете ли, че влакната на вълната могат да бъдат огънати 20 000 пъти, преди да се счупят. За сравнение памукът се чупи след 3200, а изкуствената коприна след само 75 пъти!

Beautiful sheep in a forest
Вълненият матрак е инвестиция за цял живот

Въпреки че днес вълнените матраци все още не са толкова разпознаваеми или широко достъпни като конвенционалните матраци, вглеждайки се в качествата на вълната смело можем да заключим, че именно те са по-добрият избор за здрав сън. И все пак имайте предвид, че вълнените матраци са решението за хората, които търсят комфорта и удобството в твърдия матрак. Вълнените матраци изискват слънце, проветряване и грижи, така че да може вълната да се компресира равномерно, а матракът да бъде с вас дълги години – 50, 60, та дори и дори повече.

 

Купете сега

 • Home of Wool Вълнен матрак 13 смHome of Wool natural handmade wool-filled mattress Най-продаван
  Цени от 1299 лв

  [et_button title="Персонализирайте продукта" style="solid rounded" color="custom" align="center" color_custom="#F26450" text_color_custom="#ffffff" link="url:%23configurator"]
   
  Единствен по рода си, ръчно изработен вълнен матрак за здравословен и възстановяващ сън. Матракът поддържа правилната поза по време на сън благодарение на структурата на вълнените влакна, които дават необходимата равномерна опора на тялото. Вълната регулира температурата така както никой друг материал и поддържа хладно през лятото и топло през зимата, позволявайки ви да спите по-продължително и по-дълбоко. Успешно отделяйки влагата, матракът от вълна ви помага да забравите за нощните изпотявания, осигурявайки сух и непрекъснат сън. Вълната спира прехвърлянето на движението по матрака на единия партньор към другия.

  Изцяло натурални и изработени без токсични химикали и без Летливи органични съединения (ЛОС). Хипоалергенни и подходящи както за новородени, така и за хора, страдащи от алергии и множествена химична чувствителност (MCS). Устойчиви на плесен и прахови акари. Пълнежът от вълнa e естествен забавител на горенето, а освен това е антимикробен и антибактериален.

  100% биоразградим продукт, изработен с устойчиви и възобновяеми материали.

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1685455341543-fc3d9c46-999e"][vc_column_text]

  • Дръжки за лесно завъртане и преместване.
  • Вълнени панделки на прошивките за издръжливост.
  • Издръжливи метални ципове по страните за регулиране на пълнежа от вълна. Спрямо предпочитанията ви, бихме могли да предложим и пластмасови ципове.
  • Минавайки през целия матрак, ръчните прошивки (копчета) с ленен конец държат вълната на място.
  • Безплатен комплект за поддръжка.

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

  Имате нужда от помощ, за да изберете своя матрак? Вижте нашия наръчник.

 • Home of Wool вълнен матрак от две части 18 смHome of Wool вълнен матрак от две части 18 см
  Цени от 2039 лв
  [et_button title="Персонализирайте продукта" style="solid rounded" color="custom" align="center" color_custom="#F26450" text_color_custom="#ffffff" link="url:%23configurator"]

  За двойки с различни предпочитания за твърдостта на матрака, създадохме нашия матрак, съставен от две отделни части, които могат да бъдат персонализирани, но и разделени и използвани за отделни легла тогава, когато имате гости, например. А ако желаете, бихме могли да добавим и ципове, с които матраците да се превърнат в удобен голям матрак.

  Ако леглото ви няма рамка, която да обгражда матраците и да ги придържа заедно, препоръчваме калъф с цип, за да ги придържате плътно заедно, като по този начин те наистина ще бъдат като едно цяло. В същото време ще имате лесен за поддръжка калъф, който ги предпазва от замърсяване и износване.

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1685455000150-7f928bd1-2820"][vc_column_text]

  • Дръжки за лесно завъртане и преместване.
  • Вълнени панделки на прошивките за издръжливост.
  • Издръжливи метални ципове по страните за регулиране на пълнежа от вълна. Спрямо предпочитанията ви, бихме могли да предложим и пластмасови ципове.
  • Минавайки през целия матрак, ръчните прошивки (копчета) с ленен конец държат вълната на място.
  • Безплатен комплект за поддръжка.

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

  Имате нужда от помощ, за да изберете своя матрак? Вижте нашия наръчник.

 • Home of Wool Вълнена възглавница за спане с цип за регулиране на височинатаHome of Wool Вълнена възглавница за спане с цип за регулиране на височината
  Цени от 146 лв

  [et_button title="Персонализирайте продукта" style="solid rounded" color="custom" align="center" color_custom="#F26450" text_color_custom="#ffffff" link="url:%23configurator"]
   
  Насладете се на удобен и здравословен сън с тази единственa по рода си, ръчно изработена възглавница с пълнеж от чиста вълна. Височината на възглавницата е напълно регулируема за най-голямо удобство.

  Вълната осигурява необходимата опора и правилна позиция по време на сън, благодарение на структурата на вълнените влакна. Регулира температурата така както никой друг материал и поддържа хладно през лятото и топло през зимата, позволявайки ви да спите по-продължително и по-дълбоко. Успешно отделяйки влагата, възглавницата от вълна ви помага да забравите за нощните изпотявания, осигурявайки сух и непрекъснат сън.

  Изцяло натурални и изработени без токсични химикали и без Летливи органични съединения (ЛОС). Хипоалергенни и подходящи както за новородени, така и за хора, страдащи от алергии и множествена химична чувствителност (MCS). Устойчиви на плесен и прахови акари. Пълнежът от вълнa e естествен забавител на горенето, а освен това е антимикробен и антибактериален.

  100% биоразградим продукт, изработен с устойчиви и възобновяеми материали.

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1685699449304-d574e326-8deb"][vc_column_text]

  Цип, който ви позволява да регулирате височината и твърдостта на възглавницата спрямо вашите предпочитания.

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

  Имате нужда от помощ, за да изберете своята възглавница? Вижте нашия наръчник.

 • Home of Wool Вълнена завивкаHome of Wool Време за юргани - 5 причини да изберете вълнена завивка Най-продаван
  Цени от 329 лв

  [et_button title="Персонализирайте продукта" style="solid rounded" color="custom" align="center" color_custom="#F26450" text_color_custom="#ffffff" link="url:%23configurator"]
   
  Насладете се на предимствата на по-дълбокия и по-спокоен сън с тази изцяло естествена вълнена завивка. Вълната регулира температурата така както никой друг материал и поддържа хладно през лятото и топло през зимата, позволявайки ви да спите по-продължително и по-дълбоко. Успешно отделяйки влагата, вълната ви помага да забравите за нощните изпотявания, осигурявайки сух и непрекъснат сън.

  Изцяло натурални и изработени без токсични химикали и без Летливи органични съединения (ЛОС). Хипоалергенни и подходящи както за новородени, така и за хора, страдащи от алергии и множествена химична чувствителност (MCS). Устойчиви на плесен и прахови акари. Пълнежът от вълнa e естествен забавител на горенето, а освен това е антимикробен и антибактериален.

  100% биоразградим продукт, изработен с устойчиви и възобновяеми материали.

  [vc_tta_accordion c_icon="chevron" active_section="0" collapsible_all="true"][vc_tta_section title="ХАРАКТЕРИСТИКИ" tab_id="1685623773359-fb7a0bfd-01aa"][vc_column_text]

  • Ръчно прошиване за задържане на вълнената вата на място.
  • Включва мостра на ватата, която сте избрали.

  [/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *