Нашата история

Архитект Росица Петрова работи близо 12 години като интериорен дизайнер преди важно житейско събитие да смени посоката на живота ѝ. Как открива мисията си да създава здравословна среда в домовете на хората, четете в историята от първо лице по-долу.

Моята всеотдайност и любов към семейството ми са вдъхновението зад Home of Wool. Колекцията от матраци, изделия за спане и декор са създадени с мисъл за вас и вашите близки. Изцяло натурални и без химикали, нашите продукти са изработени на ръка с най-висококачествена органична вълна, осигуряваща несравнима чистота и комфорт. Занаятчиите в екипа ни работят с желание и внимание към детайлите за изработването на всяко творение. Индивидуалните поръчки са ограничени само от въображение, тъй като нашите талантливи творци могат да персонализират всеки размер, форма, плат и материали, за да създадат по поръчка продуктите, които вие и вашето семейство ще цените години наред. Нашите чисти от химикали и токсини матраци и изделия за сън осигуряват комфорта, на който може да се доверите.

 Исках да създам здравословна и безопасна среда за детето си и бях готова да предприема всякакви мерки, за да я осигуря.

Значително житейско събитие стои зад създаването на Home of Wool. Преди години аз и партьорът ми се вълнувахме да посрещнем у дома нашия новороден син. Скоро забелязахме, че той има проблеми с дишането. Исках да създам здравословна и безопасна среда за детето си и бях готова да предприема всякакви мерки, за да я осигуря. Водих сина си при няколко специалисти, но започнах и собствени проучвания. Преминаването към органични храни и изцяло натурални лекарства не помогна. Проучванията за опасностите от домашната среда доведоха съпруга ми и мен до купуването на нов дом като използвахме само 100% естествени материали за ремонта. Тогава разбрах, че не се предлагат натурални матраци и мебели и трябва да ги създам сама. Вълната се оказа най-добрият материал и така направихме всички мебели сами на ръка. Това елиминира вредните химикали и плесента, които са често срещани в повечето домакински мебели. Алергиите на сина ми изчезнаха. Най-накрая можех да си почина, знаейки, че той е в безопасност. Проблемите с алергиите на сина ми разкриха пред мен нужда, която е пренебрегвана от индустриите за мебели и матраци. С помощта на органична вълна, лен, естествена коприна и неизбелен памук, съпругът ми и аз започнахме линията, която познавате днес като Home of Wool.

архитект Росица Петрова и синът ѝ Жарин

Богатият ми опит като архитект помогна в създаването на уникалния дизайн на нашите ръчно изработени творения. Естествен и възобновяем материал, вълната е устойчива на домашни акари и плесен, има антибактериални и антимикробни свойства. Тези качества я правят перфектна за направата на матраци и спално бельо. Според стара българска традиция, която датира от векове, вълнените матраци са използвани заради естествения комфорт, който осигуряват. Ползвани са от векове в много части на света преди индустриалната революция да въведе масово произвежданите синтетични и петролни алтернативи.

Посветена съм на създаването на линия за спално бельо и изделия за дома, които подобряват качеството ви на живот, както подобриха живота на моето семейство и на много други. Екипът ми и аз работим всеки ден, за да гарантираме, че Home of Wool предлага ненадминати качество, чистота, комфорт и безопасност.

 

— архитект Росица Петрова

Rosica's signature