За нас това, което правим в Home of Wool, носи много повече от чисто финансово измерение. Ние мечтаем за един идеален свят, в който цари мир, свобода и щастие. Мечтаем и за устойчиво бъдеще, в което идните поколения растат здрави.

Даваме всичко от себе си, за да предлагаме продукти, изработени от природни материали като алтернатива на тези, в които са вложени значително количество синтетични пълнежи. Нещо повече – стремим се целият ни работен процес да бъде възможно най-естествен – от началото до самия край на производството. Наясно сме, че може би усилията ни изглеждат като капка в морето, но какво би станало, ако всички хора по света направят същото? Ако всички се обединим в загрижено общество, а не действаме като самостоятелни и самовглъбени единици, които сякаш съществуват в изолираност от обкръжаващия ги свят?

През лятото на 2017 г. Home of Wool стана привърженик на нова кауза, която дълбоко отговаря на нашите ценности.

Home of Wool causes ISE lavander bags

Ароматният храст, известен със сладкото си ухание и лековити свойства, е широко популярен в козметиката, използва се за направата на парфюми, балсами и лекарства. Пленителният аромат на лавандулата е известен с успокоителния си ефект. Освен това, прибягването до лавандула, за да се отблъскват молците, е стар трик. Ако втъкнете торбички, пълни с лавандула или напръскани с лавандулово масло между вълнените си продукти, то вие почти сигурно ще се предпазите от молци.

Тези торбички се изработват от български жени от ромски произход. Това е част от местна програма, под патронажа на Initiative for Social Empowerment – ISE | Инициатива за социално израстване ISE е международна организация, създадена с визията да помогне на жени и младежи от уязвими социални групи да прекъснат порочния кръг на бедността, с помощта на новите технологии, образование и предприемачество. ISE подпомага тези общности, предпазвайки ги от трафик на хора, съвременно робство и социална зависимост.

Тези торбички не са просто красиво и полезно допълнение към продукта ви; те носят полъха на свободата, социалното израстване и достойството по всички точки на света. С всеки лев, спечелен от тези лавандулови торбички, хората от ромски произход постепенно, стъпка по стъпка, успяват да започнат свой независим и достоен живот. Живот, който доскоро не са и предполагали, че могат да имат.

 

“Човекът не се нуждае само от храна, за да живее, с храната ние оцеляваме, но това не е същото като да живеем. Човекът се нуждае от възможности, за да има пълноценен живот. Можете ли да си представите да се родите на място, където да трябва да молите за храна още от най-ранни детски години? В този ред на мисли се повдига очевиден въпрос – как да дадем възможности на тези, които са малко образовани, на тези, които живеят в маргинализирани общества, страдащи от значителни проблеми с приобщаването? Когато чух за проекта ISE за пръв път, аз осъзнах, че той е прекрасен пример за това как можем да си отговорим на този въпрос. Тези решения идват от дълбоко загрижени хора, които не пестят от времето си, за да постигат резултати в името на по-онеправданите от тях.” – Исаак Портила

 

Не можем да го кажем по-добре! Нека заедно да създадем повече възможности! Да бъдем загрижени, защото това е нашият общ свят! Нашето бъдеще!

 

Можете да намерите повече информация за организацията тук.

Няма продукти в количката.